salam. dukacitanya ako memaklumkan yg im on diet. ako berduka cita sebb dah masuk hari yg ke empat dan ako mule mengidam macam macam. telan air liur teringat kat mee goreng mamak kat asrah. gulp! penderitaan xterkata. sme org tao yg i hate exercise. so ni je la cara ako torture diri ako utk kurus. kenape nak kurus? hihi. saje. ni experiment terbaru kot. berat badan ako last kali ako timbang kat genting dah nak dekat 70kg dah kot. hihihi. n seluar pon dah naik saiz. 33 - 34 je skang. haha. malu i. so visi utk misi ni sbenarnye lebih kepada untuk mengurangkan inci. walaupon ramai yg cakap. diet nak kuruskan badan tanpa bersenam ni akan buat badan yg mengurus tu 'mengelendut'. maksudnye x tight la. tp ako nak jugak wat. sbb ako terlalu lalu lalu lalu malas nak exercise. so nanti ako akan wat part 2. pada 20/01/11. ( tolong ingatkan ako ). ako bgato result. n doakan la ako terus berdisiplin meneruskan diet ako ni. haha. bagi yang nak join d club. ako listkan diet sepanjang hari ako kat bawah ni.
breakfast : nasi + lauk ape2 je. ako mulekan hari dengan makanan yang berat supaya ade energi sepanjang hari.
lunch : roti : squigles / gardenia chocolate
tea : maruku. ako nasihatkan korg makan sneak yg korang x teringin nak makan. so it will last till night. i choose maruku. asal lapar je kunyah sket. asal lapar je kunyah. so i dont need other meal.
dinner : still kunyah maruku
supper : gile ke nak supper? haha
gud luck ev-one. ako xtao la diet ni seimbang ke tak. ako men taram je. haha. salam.
salam semua. hari tu ako dah janji kat korang ako nak post blog ni. here it is. laksa anak emak.
post ni blom siap. nanti ako edit lg. skang xde mood!

salam semua. harini rasa sgt bersemangat nak tulis blog. mungkin sbb xramai customer hrini n byk masa terluang. so i decided utk tulis blog yang xde kene mengena dengan experiment ni. TAPI ako cube utk jadikan ia mcm ade unsur experiment.
dah terang lagi bersuluh. dah tulis dah tajuk wall climbing. so ako nak le kongsi saat saat ako berwall climbing. haha. enjoy!
last time ako g genting 27-28.11.10. xrancang pon nak g sbenarnye. malam tu my beloved bf g genting ngan bos die. bos die ajak skali panjang, moon n abg pian. ako xbercadang nak g sbb last minit miss dila edola nak dtg uma. so tinggal la ako dirumah. that night jugak. ila ajak ako n abg lan g ict sbb masing masing kesunyian. haha. dan sbb masing masing xpenah pergi ict. lame lame sembang. tbe tbe ila plak cakap nak g genting. ako pon ok je la.
sesampainye kat sane ktorang bergambo n berjalan habis habisan. tp xla xcited sgt. ako, ila n indo g la tunjuk game game best kat dowg dowg yang xpenah g genting neh. nak je ako cite panjang lebar lagi. tp nanti lari tajuk lak. so sesape nak intai mcmane keadaan kitorg kat sana sila click sini. hanye utk my fb mate je. pd sape sape yg blom jd fb mate ako sila usha fb badge ako kat bahagian kiri blog ni. jgn lupe ikot direction yg ako dah tulis tu skali. watever.
wall climbing. siyesly xpernah cube. kali ni first time. kalu korg tengok gambo yang atas skali dlm post ni. tu gambo abg pian n indo tgh berlumba nak nek atas. akhirnye abg pian sampai ke puncak n indo terkandas disitu. hihi. gambo yang bawah ni plak. gambo ako try pulak.
sayangnye. miss dila edola xtangkap gambo keseluruhan tempat tu. so korang xnampak la berape tinggi ako dah lepas. nevermind. bia ako sendiri bgtao. ako dah naik lebih kurang 3/4 dpd wall climbing tu. suddently. kaki kiri ako nak cramp n ako jerit ' kaki nak cramp! ' haha. so ako tpakse luruskan kaki ako skejap n hanya tangan n kaki kanan je jadi penahan beban berat badan ako yg berlebihan tu. last last. tangan ako rase penat n lenguh sgt lalu ako menjerit 'sakeeeeet'. haha. betapa bisingnye ako. haha. dari atas ako dengar suara miss dila edola n suara indo. ako pon xclear sgt sbb time tu tgh nak kumpul kudrat nak teroskan je.tp dpd penerangan miss dila edola. dia jerit 'kalahkan indo cila!' n indo jerit ape tah tp die menyeru kekalahan ako. haha. kurang asam gelugor! teruskan. ako akhirnye tewas. mungkin sbb ako xpernah bersenam selama beberapa tahun. lalu ako jerit ' nak turun'. hehe. ako bg warning kat abg yg pegang tali tu. sbb ako takot terhentak mase ako lepaskan wall. hihi. penakot!
last skali ako turun. 1 badan mengeletar. mmg sah xpenah exercise. haha. tp ako still puas hati. sbb ako dpt beat sme gurls yg naik sbelum ako ( naik 2 3 langkah.. argh! bum jatuh ) hahaha. n ako jugak dpt beat beberape sassy boy gak. bangga!
thats all. muah! salam
salam allz
seperti yang korang tengok. ni la menu makan tengahari ako n rakan rakan pada ahad 12/12/10. nasi ayam + ayam goreng berempah + timun potong + sambal kicap + sup ayam : nasi ayam berempah chillkin'. ako namekan nasi ayam berempah chillkin' sebab resipinye adalah campuran resipi ako ( cila ) n ekin. amacam? nampak tempting x? blom rase lg. dah rase. mesti kowg xpercaye ni hasil air tangan ako n ekin. sbb ako ni mane pandai masak. haha. ape ape pon puas ati ar. ako tengok xde sape pon gune kicap ngan sos tu. hish! sape la yang bwk botol kicap n sos tu. nampak sgt xyakin yg ako ni BOLEH masak. haha. sblom ako share ngan korg resipi kami. ako nak minx maaf atas kualiti gambar yg low. biase la camera mahal dah wosak. bli camera murah je. ngeh ngeh. n resipi ni utk hidangan 5 - 6 yg lahap. hahah.

 ayam goreng berempah!
bahan bahan utk marinate : 3 inci halia + 3 inci lengkuas + 3 batang serai + 2 biji telur + 5 sudu tepung + 1 sudu serbuk cili + 5 ulas bawang putih + 5 biji bawang + 1 biji bawang besar + air sikit ( jgn byk sgt. kita xnak terlalu cair ) : bland! pas 2 tuang ke atas 2 ekor ayam ( kecuali kaki , tengkok n pungkok ) yg dah dipotong n dicuci. biarkan selama lebih kurang 1 jam. then goreng le. gne teknik deep fry.

sup ayam!
mule mule skali buat air rebusan ayam dl. kaki ayam + tengkok ayam + isi ayam ( terpulang ) + air bersih + 1 kiub stock ayam : rebus! agak dah mgelegak sket tu asingkan sket air rebusan utk masak nasi. balancenye tambah air sikit ( kalu x cukup. agak agak xde balance air rebusan sbb gune utk masak nasik, tambah le lagi 1 kiub stock ayam ). masuk kentang yg dah dikupas dipotong dan yg dah dicuci. then masuk sup bunjut, garam, sikit aji, bawang putih, halia. semua ni ikot tekak masing masing. sape ske masin masin letak le byk sikit garam. pandai pandai la ikot kreativiti sendiri. sbenarnye mase ktorg masak sup ni. kitorg terlupa nak masuk sup bunjut. so rase nasi ngan sup same je. tp still dpt kredit dpd membe membe yang len. sbb sedap! haha. last skali. tabur la daun sup kat atas sup tu.

nasi ayam!
menu penting. haha. mule mule bland bawang putih, bawang merah, halia. kalu xnak bland pon xpe. potong je pon boleh. tp ako xske gigit mende mende tu so bek kalu xnampak. then tumis kat dlm rice cooker. pastu masukkan bunga lawang, kulit kayu manis n all spices yg ako xtao namenye. biasenye bli 1 pack skali sme ade. kalu tengok dlm pack tu ade bunga lawang n kulit kayu manis tu. itu lah die. haha. sowi guys. lemah sket bab bab spice neh. then masukkan beras n air rebusan ayam tadi. care sukat same je mcm masak nasi putih. piece of cake!

sambal kicap!
yang ni lagi piece of cake. amek segala cabai yang ade + bwg putih sket + kicap + garam sket : bland! tada! siap. haha. actually sambal ni ekin yang buat mase ako tgh goreng ayam. so brape sukatan sme bende ni. ako xtao. tp asal ade rase pedas tu kira ok la. weee!

ha. yang ni sape kate xtao meh sini depan ako. ako nak bg tamparan empat penjuru. hahah. seperi yang korg tao. nasi ayam x complete tanpa salad. tp hari tu salad abes. so ktorg gantikan dengan timun. peel the cucumber gne peeler, cuci, potong ikot kreativiti masing masing. siap!

thank u for reading. slamat mencuba terutama skali pade awex awex yang nak impress ur bf or mum or whoever. jgn bagi dowg pandang kite sbelah mate. ahaha. gud luck allz. kat sini ako nak jugak ucapkan tme kaseh pd my mom n mizz dila edola yang bg sket resipi dowg. hihihi. n tme kaseh jugak pade invisible follower yg follow blog ako secara halimunan. thats all. salam!
okayh
kali ni ako nak cte pasal foot patch nie
actually nak cte pengalaman ako mencuba bende ni
tp sblom 2 ako cuba perkenalkan kat kowg pasal bende nih
spt yg kowg tgk
kotak die gne almost 98% bahasa cina
siyes ako xpaham mende yg die nk gtao ako
tp smorg tao kegunaan komersial bg foot patch adalah utk detoxin
ako bli bende ni sekotak ( 5 pasang ) kat kdai kuo han ( kedai runcit + ubat2an cina eg. herbs )
harga jual rm40 tp ako dpt dgn harga rm20 je
hehhee
sbb? hehe sbb laki ako lew
pas2 kuo han ni die bg ako sbungkus herba cina yg sama fungsi n kegunaan
for free!
mcm ni la rupenye
actually die nak soh ako try
sbb customer die ade complain mende ni xbg hasil yg same mcm dl
so ako plak dijadikan bahan experiment die
xpe la janji dpt free
care gune : tambah putih telur, tempek bwh kaki, lapik kaki ngan kain, ikat
old school!
tp ako blom try g
t dh try ako gtao hasilnye kat post baru
next!!
kembali pd foot patch td
kenapa ako nak gune foot patch ni?
sbb hari 2 ako ade terbaca kat ternet 'simptom2 bdn yg byk toksin' ;
dark circles ( mata ), bdn slalu masuk angin, sengal, jerawat naik, migrain yg berpanjangan, dll
well
semua simptom ni ade kat ako
siyesly
so i decided utk bli detox foot patch ni
first night ako try pakai

dpd lutut sampai hujung kaki lenguh
tapak kaki bdenyut2
agak susah sket la nak tdo
pas bangun tdo
ako tgk ni ha hasil nye
susah ako nak interpret result die
sbb ako xtao ape yg ade dlm 2 n fungsi specific die
yg ako tao ive been detoxed!

selamat mencuba

experiment ke 2!!
touch up
ke 22 experiment ni ako wat smalam (20.10.10)
ako nak cite pasal gambo pertama dl
smalam mase bosan2 ako try cr video how to make up
then ako jumpe video how 2 make ur eyes look bigger
ako pon try la
2 la hasilnye
do my eyes look bigger?
i think so n nampak lebih menyerlah mata ako
 kenapa betudung?
ntah
ako pon xtao
hahha
saje je kowt
sejak akhir2 ni ako agak tertarik ngan fesyen bertudung
next!
gambo ke 2
mase search videos smalam
terdetik teringin nk make up
hahah ( gedik )
as evbody know
ako bkn nye kaki make up
sgt2 amature dlm keje make up ni
slame ni kalu make up pon mesti eye liner n blusher je
so ako bergegas ke watsons n bli mcm2
hahaha
agak gile ako neh
at the end ako rase result die amat2 biase sahaja
tgk je la gambo 2
yes my face looks lighter
my lip looks 'pinker' (haha)
my cheeks look blusher
my eyes?
hahah
nampak le mcm pakai make up tp xde improvement
maybe salah teknik
eyeshadow xnampak xtao sbb ape
mungkin pasal kelopak mata ako ni cacat
tersembunyi
hahah
actually ako agak fail kalu gne eye shadow ni
tips dah byk
tp ble buat blah kanan je ok
blah kiri jd cacat
so sape2 yg ade tips sila la bg
overall ako rase touch up2 ni berjaya bg seorg yg amatur mcm ako
not 2 dramatic but simple
 sblom ako tamatkan post ni ako nak listkan brg2 yg ako gne utk touch up muke ako kat gambo no 2 :

foundation : silky white lightening liquid foundation ( natural ) from silkygirl
eye shadow : blockbuster color palette from silkygirl
eyeliner : waterproof liquid eyeliner ( black ) from silkygirl
mascara : lash prism waterproof mascara lengthens and volumizes ( blackest black ) from silkygirl
blusher : shimmer duo blusher from silkygirl
lipstick : glazewear lipstick ( royal fushia ) from avon
lain2 : blending brush ( soft nylon bristles ) & foundation puff from watsons, make up remover from maybelline, q- tips, face cotton

slamat mencuba, thanx


moonlight densetsu

Powered by Blogger.